Algemene voorwaarden


Artikel 1:  Definities.
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Opdrachtnemer: Juridium
Opdrachtgever: De partij (natuurlijke- of rechtspersoon) die de opdracht geeft

Artikel 2: Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten, offertes en/of overeenkomsten tussen opdrachtnemer en haar opdrachtgevers en strekken mede ten behoeve van de medewerkers van opdrachtnemer evenals overige personen die bij, voor of namens opdrachtnemer werkzaam zijn.
Afwijkingen van de algemene voorwaarden van opdrachtnemer zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
Eventuele algemene voorwaarden van opdrachtgever zijn niet van toepassing in de rechtsverhouding tussen opdrachtnemer en opdrachtgever.

Artikel 3: Totstandkoming overeenkomst
De overeenkomst komt tot stand op het moment dat door de opdrachtgever aan opdrachtnemer een juridische vraag is gesteld, door opdrachtgever een bezwaarschrift of andere schriftelijke stukken zijn besteld of anderszins een dienst is afgenomen.

Artikel 4:  Opdrachtgever
Opdrachtgever is degene ten behoeve van wie de werkzaamheden worden verricht. Indien de opdracht wordt gegeven door een ander dan opdrachtgever, is zowel die opdrachtgever als de (feitelijke) opdrachtgever hoofdelijk gehouden tot voldoening van hetgeen aan opdrachtnemer toekomt.

Artikel 5: Uitvoering van de overeenkomst
Een aanvaarde opdracht leidt tot een inspanningsverplichting van de opdrachtnemer, niet tot een resultaatsverplichting. De opdrachten worden uitgevoerd naar beste inzicht en vermogen overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap.
Opdrachtgever is gehouden om alle gegevens die van belang zijn voor het uitvoeren van de opdracht tijdig te verstrekken. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft opdrachtnemer het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit deze vertraging voortvloeiende extra kosten aan de opdrachtgever in rekening te brengen en/of de overeenkomst met onmiddelijke ingang te beeiindigen
Het staat opdrachtnemer vrij verleende opdrachten onder haar verantwoordelijkheid geheel of gedeeltelijk te laten uitvoeren door één of meer van de aan haar kantoor verbonden juristen/medewerkers. De toepasselijkheid van de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 Burgerlijk Wetboek is uitdrukkelijk uitgesloten.
Indien een goede uitvoering van de opdracht dit naar het redelijk oordeel van de behandelend jurist/medewerker dit vereist, kan hij/zij zich daarbij door derden laten bijstaan. Opdrachtnemer zal bij de selectie van derden/hulppersonen de zorg van een goed opdrachtnemer in acht nemen.

Artikel 6: Wijziging van de overeenkomst
Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen. Indien partijen wijziging of aanvulling overeengekomen zijn, kan het tijdstip van voltooïng van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. Opdrachtnemer zal de opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen.
Indien wijziging danwel aanvulling financiële en/of kwalitatieve consequenties zal hebben, zal opdrachtnemer opdrachtgever hierover van tevoren inlichten. Indien een vast honorarium was overeengekomen zal opdrachtnemer daarbij aangeven in hoeverre wijziging en/of aanvulling van de overeenkomst overschrijding van dit honorarium tot gevolg heeft.

Artikel 7: Beëindiging opdracht
Zowel opdrachtgever als opdrachtnemer is bevoegd om de opdracht met onmiddellijke ingang te beëindigen. Beëindiging van de opdracht kan slechts schriftelijk geschieden.
Opdrachtnemer is na ontvangst van de schriftelijke beëindiging van de opdracht niet tot enige nadere dienstverlening verplicht.

Artikel 8: Aansprakelijkheid.
Iedere (gezamenlijke) aansprakelijkheid van opdrachtnemer en de bij opdrachtnemer werkzame personen is, behoudens in geval van opzet en/of grove schuld, beperkt tot het bedrag dat in voorkomend geval door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar wordt uitgekeerd, verhoogd met het eigen risico. Indien om welke reden dan ook geen uitkering krachtens verzekering mocht plaatsvinden, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot het door opdrachtnemer in verband met de betreffende opdracht in rekening gebrachte honorarium met een maximum van 5.000,- euro.
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder in ieder geval begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
Opdrachtnemer is voor tekortkomingen van ingeschakelde derden/hulppersonen slechts aansprakelijk indien en voorzover de daaruit voortvloeiende schade door opdrachtnemer op de derden/hulppersonen kunnen worden verhaald.
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade ontstaan doordat opdrachtgever onjuiste en/of onvolledige gegevens heeft verstrekt of doordat opdrachtgever de gegevens niet tijdig heeft verstrekt.
Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer tegen alle aanspraken van derden, de redelijke kosten van juridische bijstand daaronder begrepen, welke samenhangen met of voortvloeien uit de werkzaamheden die voor opdrachtgever zijn of worden verricht.

Artikel 9:  Geheimhouding
Behoudens beperkingen bij of krachtens de wet zijn beide partijen verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst hebben verkregen. Informatie wordt beschouwd als vertrouwelijk indien dit door opdrachtnemer of opdrachtgever is medegedeeld of indien dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

Artikel 10:  Intellectuele eigendomsrechten
Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van opdrachtnemer, is het opdrachtgever buiten de reikwijdte van de opdracht niet toegestaan de bij de uitvoering van een opdracht vervaardigde stukken, zoals (concept) contracten, -brieven, -overeenkomsten en andere stukken, te (laten) verveelvoudigen, te openbaren en/of te exploiteren.

Artikel 11:  Honorarium en kosten
Voor de uitvoering van de opdracht is opdrachtgever honorarium verschuldigd. Alle in het kader van de uitvoering van de overeenkomst te maken bijkomende kosten, zoals eventuele griffierechten, reis- en verblijfskosten, deurwaarderskosten, kosten van ingeschakelde derden, BTW, een forfaitair op 6% van het honorarium gesteld niet te specificeren bedrag aan kantoorkosten (zoals porti-, fax-, telefoon-, kopieerkosten, etcetera) zijn eveneens voor rekening van opdrachtgever.
Opdrachtnemer en opdrachtgever kunnen bij het totstandkomen van de overeenkomst een vast honorarium overeenkomen.
Indien geen vast honorarium wordt overeengekomen, dan wordt het honorarium vastgesteld op grond van het aantal werkelijk bestede uren.
Het honorarium wordt berekend volgens het vastgestelde uurtarief van opdrachtnemer.
Opdrachtnemer is gerechtigd de door haar gehanteerde tarieven (periodiek) te wijzigen. De actuele tarieven staan vermeld op de website.

Artikel 12:  Betaling
Opdrachtnemer voert de opdracht tot het opstellen van schriftelijke stukken uit na ontvangst van het verschuldigde bedrag in euro's op het bankrekeningnummer zoals vermeld op de website van Juridium. Indien dit nadrukkelijk is overeengekomen dient betaling in euro's te geschieden binnen 14 dagen na dagtekening van de declaratie/factuur middels storting op een door opdrachtnemer aangewezen bank- of girorekening.
Bij niet (volledige) betaling binnen de gestelde termijn zal opdrachtgever zondere nadere ingebrekestelling in verzuim zijn, wettelijke rente verschuldigd zijn, en bovendien gehouden zijn tot betaling van 15% van het onbetaald gelaten gedeelte als vergoeding voor buitengerechtelijke kosten ter incasso. Bij opdrachten die zijn gegeven in de uitoefening van beroep of bedrijf zal de wettelijke rente ex artikel 6:119a Burgerlijk Wetboek verschuldigd zijn.
Bij (niet) volledige betaling is opdrachtnemer gerechtigd de werkzaamheden op te schorten, ook in andere zaken die ten behoeve van opdrachtgever in behandeling zijn bij opdrachtnemer, met uitsluiting van iedere aansprakelijkheid van opdrachtnemer voor schade die daardoor mocht ontstaan.
Opdrachtgever is gehouden om op verlangen van opdrachtnemer tot betaling van een voorschot over te gaan.

Artikel 13:  Reclame
Alle aanspraken van opdrachtgever in verband met de door opdrachtnemer verrichte werkzaamheden vervallen indien deze niet schriftelijk en gemotiveerd zijn ingediend bij opdrachtnemer binnen dertig dagen nadat opdrachtgever bekend was of redelijkerwijze bekend kon zijn met de feiten waarop hij zijn aanspraken baseert.
Reclames met betrekking tot declaraties/facturen dienen op straffe van verval schriftelijk te zijn ingediend binnen veertien dagen na de declaratiedatum.

Artikel 14:  Wijziging van algemene voorwaarden
Opdrachtnemer is bevoegd om deze algemene voorwaarden in de loop van de uitvoering van een opdracht te wijzigen. Een wijziging zal aan de opdrachtgever worden kenbaar gemaakt, waarna de gewijzigde voorwaarden voor de verdere duur van de opdracht van toepassing zijn.

Artikel 15:  Archivering
Het bij de uitvoering van de opdracht gevormde dossier zal gedurende maximaal een half jaar worden bewaard. Na afloop van de bewaartermijn zal het dossier worden vernietigd.

Artikel 16:  Toepasselijke recht en bevoegde rechter
Op de rechtsverhouding tussen opdrachtnemer en opdrachtgever is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Voor zover afwijking van de competentieregels is toegestaan zullen geschillen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement Den Bosch, tenzij opdrachtnemer er voor kiest dat de zaak wordt voorgelegd aan een volgens de wettelijke competentieregels bevoegde rechter.

Rijbewijs ingevorderd

Als uw rijbewijs is ingevorderd, moet de officier van justitie binnen tien dagen beslissen of u uw rijbewijs weer terug krijgt of niet. Juridium kan u in deze fase al helpen om snel uw rijbewijs weer terug te krijgen. Als de officier van justitie besluit om uw rijbewijs in te houden kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Juridium kan u ook hierbij helpen. De ervaring leert dat de rechter rekening houdt met persoonlijke omstandigheden en vaak over gaat tot teruggave. Wacht niet te lang. Bel zo spoedig mogelijk Juridium: 06-13729349. U kunt ook een email sturen, dan nemen wij contact met u op.

Strafbeschikking

Met een strafbeschikking kan de officier van justitie u schuldig verklaren aan een strafbaar feit. Als u betaalt staat daarmee vast dat u het strafbare feit heeft gepleegd. Als u bij de officier moet komen, moet u er rekening mee houden dat hij u misschien een ontzegging van de rijbevoegdheid of een taakstraf wil opleggen. Als u het er niet mee eens bent dan moet u in verzet gaan of bij de officier zeggen dat u het er niet mee eens bent. Uw zaak komt dan waarschijnlijk voor de rechter. Dat kost u in de meeste gevallen niets. Wilt u juridisch advies in uw zaak? Bel dan zo spoedig mogelijk Juridium: 06-13729349. U kunt ook een email sturen dan nemen wij contact met u op.

Dagvaarding

U moet bij de rechter komen voor een strafbaar feit. Juridium kan voor u een pleidooi schrijven voor de zitting. Juridium beoordeelt het dossier zoals een advocaat dat doet en zet alles gewoon voor u op papier, zodat u precies weet wat u moet zeggen en wat er gebeurt. U doet het woord en wij geven u de juridische kennis om dat te kunnen! U kunt het zelfs gewoon voorlezen!

Een advocaat is niet verplicht en vaak onnodig duur, zelfs pro deo! Bel daarom Juridium voor een pleidooi in uw zaak: 06-13729349 of stuur een email dan nemen wij contact met u op.